Adások
 • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • +36 30 426 9521
 • Hogyan hasznosulhat a transzlációs medicina a betegellátásban?
 • Módszertani könyvekkel segíti az iskoláskor előtti, megkésett fejlődésű gyerekek és családjaik hatékonyabb ellátását a Családbarát Magyarország Központ.
 • Kínában már több ezer évvel ezelőtt megfigyelték, hogy a mágnesesség jelenlétében gyorsabban gyógyulnak a sebek, a csonttörések és csökken a fájdalomérzet is.
Bővebben...
 • Első vendégünk egy olyan fiatal nő, aki nemrég még melldaganattal küzdött, hamarosan pedig édesanya lesz. Vele tart emlősebész orvosa, Dr. Paszt Attila is.
 • Megmutatjuk, hogyan segíthetnek a lézerek a zsírbontásban
 • Az Ormos Intézet filmjéből pedig kiderül, miként végezhető el a góckutatás
Bővebben...

Kemény Lajos professzorral a pikkelysömörről beszélgetünk, annak apropóján, hogy az ország Pszoriázis Centrumai egy felvilágosító kampányba kezdtek. Folytatjuk a kis Bende történetét, aki újabb nagy lépest tett az önálló élet felé. Az Ormos Intézet filmjében pedig a lézerek szépészeti eljárásokban való alkalmazásáról lesz szó.

Bővebben...

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinjába meghívtuk Nagy Katalin fogorvos-professzor asszonyt, aki nemrégiben Semmelweis-díjat kapott. Másik vendégemet arról faggatom, hogyan készüljünk fel a nyaralásra gyerekekkel. Az Ormos Intézet filmjéből pedig a fejfájás okaira keressük a választ.

Bővebben...

A mai Diagnózisban a tipikus nyári betegségekről lesz szó. Megmutatjuk azt is, hogyan tették családbaráttá a szegedi Szülészeti Klinikát. Vendégeimmel pedig arról beszélgetek, hogy miért fontos a születés utáni aranyóra. Az Ormos Intézet kisfilmje pedig az allergiásoknak ad hasznos útmutatót.

Bővebben...

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinjába meghívtuk az Év védőnője pályázat egyik szegedi díjazottját, Grósz Károlynét. Exkluzív interjút láthatnak Roska Botonddal. A Bázelben élő tudós nemrégiben jelentette be, hogy áttörést értek el a vakság kezelésében. Kolozsvári Lajos szemész professzorral a szemünk védelméről és a szem betegségeiről beszélgetünk.

Bővebben...
 • Új agysejtek fedezhetők fel a mesterséges intelligencia segítségével
 • A porckopás, vagy arthrosis egy vagy több ízületet érintő, lassú lefolyású megbetegedés.
 • Az egészséges táplálkozás egyre nagyobb hangsúlyt kap mindennapi életünkben. A korszerű, kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre is érdemes odafigyelni, különösen a meleg, nyári időszakban.
Bővebben...

Az endometriózis több mint 200 ezer magyar nő életét nehezíti meg, elviselhetetlen fájdalmat és gyakran meddőséget okozva. Néhány érintett mondja el saját történetét, vendége műsor vendége elmondja miért nehéz a pontos diagnózis felállítása.

Bővebben...

A rezisztencia kutatása, a szülők mentális egészsége, a HPV veszélye a férfiakra.

Bővebben...

Mivel járhat a koronavírus fertőzés a gyermekeknél és mit tehetünk a megelőzés érdekében? Aztán mutatunk egy kisfilmet, amiből a csalánkiütés speciális kezelési módját ismerhetik meg. Majd Takács Alajos gasztroenterológustól megtudhatjuk, hogy mi a különbség az ételintolerancia és az ételallergia között?

Bővebben...

Első témánk a koronavírusos betegek otthoni ellátása lesz. Megismerhetnek egy tündéri kisgyereket, Bendét, aki súlyos fejlődési rendellenességgel, nyitott gerinccel született. Örökbe fogadó szülei mondják el, milyen fejlesztésekkel lehet segíteni a kisfiúnak. Orvos szakértőnket pedig arról a betegségcsoportról kérdezem, amelyet nyitott gerincnek neveznek. Adásunk végén az Ormos Intézet kisfilmjében a manuálterápiáról lesz szó.

Bővebben...

A Szeged Televízió regionális egészségügyi magazinjában a műsor vendégeivel a post- covid szűrés fontosságáról és arról is beszélgetünk , hogy milyen védettségi szint alakulhat ki a különböző típusú koronavírus elleni védőoltások után. Bemutatunk egy kisfilmet ,amiből kiderül, milyen vitaminokkal támogassuk immunrendszerünket a világjárvány idején. Továbbá megtudhatják , hogyan irányítja a mesterséges intelligencia segítségével az agy a bionikus művégtagokat.

Bővebben...