Bannercsere
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és több civil szervezet arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le az egészügyi reformot és tárgyaljon a kompetens szakmai és érdekvédelmi egyesületekkel - jelentette ki Szabó Endre, a NOE elnöke csütörtökön Budapesten.

A bevezetett, illetve a bevezetendõ egészségügyi intézkedések veszélyeztetik az egészségügyi ellátást - mondta Szabó Endre, ugyanakkor hozzáfûzte: egyetértenek abban, hogy változtatásra van szükség, hatékonyabbá kell tenni az egészségügyi rendszert. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a széleskörû civil és társadalmi összefogást szorgalmazta. "Még egy utolsó jajkiáltással (...) próbáljuk felébreszteni az embereket, hogy a történet róluk szól és rossz irányba megy. Próbáljuk ráébreszteni a felelõsöket az õ felelõsségükre és egy felelõsebb magatartásra" - fogalmazott a MOK elnöke.

Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerészkamara elnöke szerint az egészségügyi kormányzat úgy viselkedik, mint egy gondatlan családapa. A reformról szólva annak a véleményének adott hangot, hogy az elõkészítetlen, átgondolatlan. Kubányi Jolán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke közölte: a reformot nem három és nem is hat hónap alatt kell végrehajtani. Úgy látja az egészségügyi intézkedések bevezetésekor a kormánynak tárgyalnia kellett volna a betegszervezetekkel, a szakszervezetekkel, valamint a szakmai kollégiumokkal.

Pós Péter, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének elnöke szerint az egészségügy az utolsó nagy gazdasági ágazat, amelybõl "még nem lehetett mindent kilopni". Az egészségügyi reformot a népirtással hasonlította össze.

MTI