2012. október 11-i adás
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521
A szegedi tudományegyetem pszichiátriai klinikájának Elme Mater címû, posztgraduális továbbképzõ elõadássorozatában Dr. Rudics Tíbor klinikai szakpszichológus a tenziós típusú fejfájások komplex, pszichofiziológiai és pszichoszociális ellátásáról tartott elõadást.
 
 
A szemüveg használata mellett napjainkban egyre több látásproblémával küszködõ ember visel kontaktlencsét. Bár a látást korrigáló lencsék használatának története az 1800-as évekre nyúlik vissza, ma már a teljesen észrevehetetlen és könnyed viselést biztosító lencsék vannak használatban. Veszélyeket azonban ezek viselése is rejt magában. A kontaktlencse viselés szabályairól Dr. Végh Mihályt kérdeztük.
 
Magyar akadémikusok kapták a növényi molekuláris biológia legjelentõsebb díját: Kondorosi Éva, az MTA levelezõ tagja, valamint férje, a tavaly elhunyt Kondorosi Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia egykori rendes tagja kapta megosztva a Molekuláris Növény-Mikroba Kölcsönhatás Nemzetközi Társaság nemzetközi kitüntetését. Az elismerést Kondorosi Éva vette át Kiotóban, a szervezet XV. kongresszusán.