2012. június 7-i adás
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521
 
 

 

Idén a megszokottnál korábban, májusban rendezték meg a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában a Straub Napokat
 
A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai társaság a Szegedi Tudományegyetem Kettes számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központja szervezésében május 24.-e és 26-a között Szegeden, a Forrás Hotelban tartotta meg 18. Lymphoma (limfóma) Konferenciáját.
 
A szepszis közös népegészségügyi problémánk. Fokozottan veszélyeztettek a gyerekek, az idõs korosztály tagjai, leginkább azok, akik legyengült immunrendszerrel rendelkeznek. Évente több ember hal meg szepszisben, mint AIDS-ben és vastagbélrákban együttvéve. A csekély propagandamunkának köszönhetõen az emberek többsége nincs tisztában e releváns betegség fogalmával, tüneteivel és kezelésének mikéntjével. Dr. Molnár Zsolt professzor elõadása ezekre hívta fel a figyelmet.
 
2011. május 30-án negyedik alkalommal tartották meg világszerte – így Szeged városában is – a Sclerosis Multiplexes Emberek Világnapját. Ezt a napot a Multiplex Sclerosis International Federation - az SM-es Emberek Világszövetsége jelölte meg és hívta fel a figyelmet arra, hogy mindenhol a világon fordítsuk arcunkat és figyelmünket az ebben a kórban szenvedõ emberék felé.