2011. június 9-i adás
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521
Megosztom a Facebookon

 

 

2011. május 25-én a világ többi országához hasonlóan, hazánkban is megtartották a sclerosis multiplexes betegek  világnapját. A rendezvényt ez alkalommal az SM Betegek Csongrád Megyei Egyesülete  Mórahalom városában szervezte és bonyolította le. ---

 Tudósítások:

A Wörwag Pharma szakmai és anyagi támogatásával május 12-én átadták a Szegedi Tudományegyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján a Dél-Magyarországi Neuropathia Centrumot. A szenzoros és autonóm neuropathia diagnosztizálására alkalmas centrum Csongrád megye mellett ellátja Dél-Magyarország, elsõsorban Békés és Bács-Kiskun megye lakosságát, így  további, közel másfélmillió ember számára nyílik lehetõség e súlyos idegrendszeri szövõdmény szûrésére és kezelésére.

 Május 16-án került sor a Pfizer (pfájzer) Gyógyszerkereskedelmi Kft  nagy értékû adományának átadására, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke, Dr. Pál  Attila professzor vett át az innovatív gyógyszergyártó cég üzletág igazgatójától. Az átadott Platelia Galaktomannan ELISA tesztkészülék az invazív  gombafertõzések korszerû diagnosztikáját segíti.

Az Európai Unió a 2007-2013-as  költségvetési idõszak egyik legfontosabb célkitûzésének megvalósítása érdekében pályázatot hirdetett meg Magyarország és Románia egymással szomszédos területeinek gazdasági és társadalmi felzárkóztatását elõsegítõ programok megvalósítására.