Diagnózis - 2024. május 20.
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521
  • Egyre több család kényszerül arra, hogy a tartósan beteg gyereküknek vagy felnőtt hozzátartozójuknak saját zsebből vegyék meg a megfelelő minőségű pelenkákat. A kormány ugyanis egyre több terméket vesz ki a közgyógyellátásból. Most éppen a pelenkáknál szűkítették a választékot. Így térítésmentesen szinte csak olyat lehet kapni, ami nem felel meg méretben vagy minőségben. Ezek a családok úgy érzik, az út szélén hagyta őket az állam.
  • Szülőként nagy öröm gyermekünk első mosolya, első lépései, első szavai. A beszédfejlődés egy nagyon összetett folyamat. Az egészséges gyerekeknél is nagyon sok egyéni út van, amíg a hangokból értelemes szavak, majd mondatok, szövegek lesznek. Hogy mikor alakul ki beszédfejlődési zavar, vagy beszédhiba és kell szakember segítségét kérni, erről is kérdezem vendégemet, Kocsisné Kálló Veronikát, az ODÚ Központ gyógypedagógusát.
  •  „Szerhasználati útmutató tinédzserek szüleinek” címmel rendeztek kerekasztal beszélgetést a REÖK-ben. Az érdekes cím egy tabukkal teli témát takart. Szülőként ugyanis nagyon nehéz beszélni arról, milyen az, amikor azt gondoljuk, hogy gyermekünk megváltozott viselkedésnek oka valamilyen szer használata lehet. A beszélgetés fő célja ezért pont az volt, hogy segítséget nyújtson a droghasználat megelőzésében és megmutassa a kezelés lehetséges módjait.