A fogorvosi betegek számát is korlátoznák
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521
Ezúttal a fogorvosi rendelõkben ellátható betegek számát korlátozná a szocialista vezetésû tárca. A jogszabály pontosan szabályozza, hogy például tömésbõl egy nap mennyit és mennyi idõ alatt lehet elvégezni. Ha az orvos ennél többet számol el, azért nem fizet az egészségpénztár. A fogorvosok a várólisták növekedésétõl tartanak.

 

Injekcióra és gyökértömésre öt perc, amalgámtömésre húsz perc. Újabb teljesítményvolumen-korlát az egészségügyben. Június elsejétõl jogszabály szabályozza, hogy egy beavatkozást minimum mennyi idõ alatt kell elvégeznie a fogorvosoknak. Az új miniszteri rendelet négyezer fogorvost érint az alap- és szakellátásban. Az OEP szerint ezzel kiszûrhetõek azok, akik több beteget jeleztek az egészségbiztosítónak, mint amennyit elláttak. Az egészségügyi pénztár a hónap végén ellenõrzi a rendelési idõ és a lejelentett teljesítési idõ arányát.

A fogorvosok várólistáktól tartanak. A Pécsen praktizáló Schneider Zoltán azt mondja, a volumenkorlát miatt többségük otthagyja az államilag finanszírozott ellátást. Az újabb teljesítményvolumen-korlát a gyermekfogászatra és a sürgõsségi ellátásra is vonatkozik.

(hirtv.hu)