100 ezer ember lehet vastagbélrákos: meggyógyulnak vagy meghalnak?
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521
gyve-logo.jpg100 ezer ember él közöttünk, akikben már ma ott van az a polip, ami a következõ 10 évben vastagbélrákot fog okozni. Akinél idõben észreveszik, meg fognak gyógyulni vagy ki sem alakul náluk a rák. Akik nem jutnak el idejében vastagbéltükrözésre, meg fognak halni a betegségben. Március a vastagbélrák ellenes nemzetközi hónap.
– A vastagbélrákos betegtársaink jelentõs része ma azt kívánja: bárcsak korábban ment volna el a vastagbélvizsgálatra! Azt kérjük mindenkitõl, hallgassanak ránk: ne várják meg, amíg már az onkológiára szól a beutaló – fogalmaz Lakos István, a daganatos betegeket képviselõ Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke.

A mellékelt sajtóanyagból kiderül az is, hogy ma Magyarországon elérhetõek a vastagbélrák és végbélrák kezelésére szolgáló korszerû onkológiai gyógyszerek, ám az életkilátásokat döntõen az befolyásolja, hogy a betegség melyik stádiumában kezdik meg a kezelést. A vastagbélrák a gyanús polipok idõbeni eltávolításával megelõzhetõ, ezért tragédia, hogy minden évben 5 ezer embert temetünk el a betegség miatt.

Köszönjük, ha figyelemfelhívásunk közzétételével segítenek abban, hogy kevesebb családi tragédia történjen az országban!

További információkkal, nyilatkozattal Lakos István, a Gyógyulj Velünk Egyesület – vastagbélrákon ugyancsak átesett – elnöke rendelkezésre áll.

Üdvözlettel,
B. Papp László sajtószóvivõ
Gyógyulj Velünk Egyesület
(0630) 261-8789,
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.