Egészségügyi hírek
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521

Hamarosan megjelenik Szekszárdi Miklós: Betegágyak őrzői c. könyve

A könyvet 2016. június 22-án 18.30-kor az Újklinika (Szeged, Semmelweis u. 6 földszinti előadótermében)

és a Szegedi Ünnepi Könyvhéten június 10-én 18 órakor a Lobby Kávéház teraszán (Szeged, Kárász utca) mutatja be Pusztai Virág televíziós szerkesztő és Szekszárdi Miklós szerző.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

https://www.medicina-kiado.hu/kiadvanyaink/szepirodalom/orvosirok-muvei/betegagyak-orzoi/

Kecskemét, 2016.04.14.: Április közepén teljesítette a Duna Aszfalt a Bács-Kiskun Megyei Kórház kérését, melyben egy ultrahang-diagnosztikai eszköz vásárlásához járult hozzá nagymértékben a Neurológiai és Stroke Osztálya számára. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 4.000 beteg vizsgálatát teszi majd lehetővé, fontos szerepe lesz a stroke betegség korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztosabbá és gyorsabbá válik. A vállalat adománya egy jól átgondolt és célzott támogatási terv része, amely a jövőben is sokak számára biztosíthat reményt és lehetőséget.

Bővebben...

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Óriási fejlõdésen ment keresztül az utóbbi évtizedekben a patológia tudománya. A kórbonctan talaján szervezõdött tudományág mára sokkal közelebb áll az élõ betegek vizsgálatához, mint az élettelen testek tanulmányozásához. A legtöbben mégis inkább az utóbbival azonosítják a patológusok munkáját – ezt támasztja alá a WEBBeteg.hu egészségportál felmérése is. A beérkezett, közel 6000 szavazatból a megkérdezettek legkisebb arányban a gyógyszerhatékonysági kutatásokat jelölték be válaszként, holott a hatékony gyógyszeres terápia kialakításában kulcsfontosságú szerep jut a patológusoknak.

Teljes cikk a webbeteg.hu-n 

5,5 millió forintos eszközt vásárolt az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikája

Évente több száz olyan beteget lát el az SZTE Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika, akik inkontinencia, vagy kismedencei gyulladás tüneteivel fordulnak orvoshoz. A most megvásárolt úgynevezett urodynamiás készülék ezen betegek kivizsgálásához nélkülözhetetlen. A három dél-alföldi megyében egyébként jelenleg ez az egyetlen ilyen profilú ambulancia.

Bővebben...

Jövőre már Világszínvonalú ESZKÖZÖKkel készülhetnek a diagnosztikai felvételek a szegedi Szent-györgyi Albert Klinikai Központban

A gyógyítás a betegség természetének, a panaszok okának felderítésével kezdődik, mely ma már elképzelhetetlen a korszerű diagnosztikai eszközök nélkül. A képalkotó technikáknak a diagnosztikán belül is kiemelt szerepük van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában naponta csaknem ezer vizsgálat több tízezer képe készül el. A most lezárult eszközbeszerzési projekt egyik részterülete éppen e terület fejlesztése volt.

Bővebben...
Teljeskörű kezelést biztosító, Korszerű, takarékos, környezetbarát – ilyen lesz a szegedi Szent-györgyi Albert Klinika kiemelt dialízis központja
Ma Magyarországon minden 10. ember érintett valamely vesebetegségben. E betegek életmentő kezeléséhez biztosít korszerű feltételeket a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A most lezárult eszközbeszerzési projektben az új helyre költöző Dialízis Központot szerelik fel teljes körűen a legmodernebb berendezésekkel és eszközökkel.
Bővebben...
7frame.png
 

az Európai Unió támogatta

EUROHEADPAIN

nemzetközi kutatási programról,

a szegedi ”

Kinurenin Kutatási Program”

kutatóinak részvételével

euroheadpain.png
Bővebben...

Elsõsegély tippek ritkábban elõforduló állapotokhoz

A tartósan magas nappali hõmérséklet következményeirõl nem lehet elégszer beszélni. Sokat hallhatunk a kiszáradás veszélyeirõl, illetve a hõség szív-érrendszerre gyakorolt hatásairól, azonban vannak olyan, keveset emlegetett állapotok is, amikre szintén érdemes felkészülni! A WEBBeteg.hu összeállításában a hõártalommal kapcsolatos ritkább esetekrõl, valamint a helyes betegellátásról olvashat.

Bővebben...
A Szegedi Tudományegyetem az intézmény és a SZOTE Gyermekmûvese Állomásért Alapítvány között fennálló szerzõdést 2015. május 10. napjától felmondta. A sajtó részérõl érkezett megkeresésekre válaszolva a Szegedi Tudományegyetem közleményt adott ki, amit azonban teljes terjedelmében nem közölt az SZTE álláspontra elsõként rákérdezõ két médium. Bővebben...

"Nagy lépés a rák elleni hazai küzdelemben és az esélyegyenlőségben, ha az egészségügyi államtitkár nyilatkozata valósággá válik, s két hétnél többet az országban sehol sem várhat kivizsgálásra daganatgyanús beteg – szögezi le a daganatos betegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület. Lakos István elnök kiemeli: az ellátórendszer összehangolt működésére van szükség, hiszen a daganatellenes kezelést megalapozni képes teljes körű diagnózis képalkotó és laboratóriumi vizsgálatokat, esetenként szövettant, olykor molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat is megkíván, tehát számos szakorvosi és szolgáltatói szegmenst érint. Ráadásul a gyors diagnózis szükséges, de nem elégséges feltétele a rák hatékony kezelésének, hiszen ahhoz megfelelő sebészi, onkológiai vagy sugárterápiás kapacitás is kell, hogy a biztos diagnózis ismeretében minél előbb ténylegesen meg is kezdődjön a gyógyítás."

 www.gyve.hu