Díjazott az SZTE klinikája, A Down-szindróma kommunikációs nehézségei, a TSMT módszer
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521

- 2015 óta vezeti sikeresen az egyetem Szülészeti-és Nőgyógyászati Klinikáját. Irányítása alatt elérték, hogy családbarát intézményben lehessen szülni Szegeden. Nemrégiben a legmagasabb állami kitüntetéssel, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el munkáját, majd az általa vezetett klinika megkapta a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége Díszoklevelét Prof. Dr. Németh Gábor, az SZTE Szülészeti-és Nőgyógyászati Klinikájának intézményvezető egyetemi tanára.

- A Down-szindróma egyáltalán nem zárja ki, hogy teljes és boldog életet élhessenek az érintettek. Vannak nagyon jó képességű, önálló és súlyosan, halmozottan sérült emberek is közöttük. A kommunikációs nehézség jelenti a legnagyobb problémát. A beszédük sokszor nehezen kivehető, és ők maguk sem értik meg a dolgokat.A szegedi Muhari Soma a társadalom aktív tagja. Nem volt könnyű az idevezető út, de ma már a hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány oszlopos tagja.

- Tervezett Szenzomotoros Tréning - röviden TSMT. Ezzel a módszerrel játékosan, de kitartó munkával fokozható a kisgyermekek teljesítménye, ami garantálja a sikeres iskolai beválást, és az élethez való gyakorlatiasságot. Hogy kiknek ajánlott pontosan és mely korban érdemes elkezdeni, azt rögtön megkérdezem Horváth-Kelemen Krisztinától és Czankné Bodó Anikótól, a Varázshegy TSMT terapeutáitól.