Az anyatejes táplálásról és fejlesztések a meddőségi problémákkal küzdő párok érdekében
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521

Az anyukák 98 százaléka képes lenne szoptatni a gyermekét, ennek kapcsán az anyatej éltető erejére és a szoptatás fontosságára hívjuk fel a figyelmüket mai adásunkban egy laktációs tanácsadóval és egy önkéntes szoptatási segítővel. Megmutatjuk, milyen fejlesztéseken esett át a Szegedi Tudományegyetem Reprodukciós Medicina Intézete.

  • Az anyatejes táplálás az egyik legtermészetesebb és néha a legnehezebb dolog. Számtalan vitamint, tápanyagot ad át babájának az az édesanya, aki anyatejjel eteti babáját. Vendégeim Gaborjákné Kovács Judit, laktációs szaktanácsadó és Ács-Sánta Szilvia, édesanya, önkéntes szoptatási segítő. És ismerjenek meg egy másik édesanyát, Csatlós Ritát, akinek első kisfiánál akadtak problémái az anyatejes táplálás során, ezért úgy döntött, hogy továbbképzi magát. Önkéntes szoptatási segítő lett, és azon túl, hogy második kisfiát már rutinosan táplálja, anyatársainak is segít. Ugyanis bár az anyukák 98 %-a képes lenne szoptatni a gyermekét, van viszont olyan család, ahol a körülmények teszik nehezebbé a csecsemő anyatejjel való táplálását
  • A régió gyermekre vágyó családjait segíti a Szegedi Tudományegyetem e. A meddőségi problémákkal küzdő párok még színvonalasabb ellátása érdekében 300 millió forintból fejlesztették a központot, ahol a jövő orvosainak oktatására is gondot fordítanak.