Prioritási sorrend: széfektõl javul a beteg állapota
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • +36 30 426 9521
Jövõ év február 15-tõl kötelezõ lesz minden kórházi ágyhoz széfet biztosítani, megelõzendõ a kórházi lopásokat - jelentette be az egészségügyi miniszter pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Horváth Ágnes közölte: a széfek beszerzését az intézményeknek kell megoldaniuk, azonban ehhez 600 millió forintot ad a tárca, amely összeget még december végéig megkapják a kórházak.
Kedves Horváth Ágnes! A szegedi ÚJszülött Életmentõ Alapítvány rohamkocsijának inkubátora 15 éves, többször javítgatott; cseréje 8 millió Ft lenne. Ha egyszer a három megye koraszülött mentését ellátó mentõautóban valahol félúton Szolnok és Szeged között leáll a jobb helyeken 5 évenként cserélt inkubátor és az az újszülött életébe kerül: ön a mini trezor bemutatón is megcsodált bárgyú vigyorával szól a nõvérnek, hogy hozza a kulcsot, mert nem nyílik a széf?!

A kórházi értékmegõrzés fontos dolog; de nem abban a helyzetben, amikor duzzadó várólisták vannak pl. a szívkatéteres beavatkozásoknál... Vagy gyaníthatok esetleg valami háttérben meghúzódó érdekeltséget, amelyik ez alkalommal nem a vizitdíj beszedõ automaták kidolgozása és forgalmazása területén mûködik, hanem széfek gyártásában érdekelt? Ameddig a saját bõrükön nem tapasztalják, mi a helyes prioritási sorrend, addig az egészségügyi ellátásban a vizitdíj automata, a milánói makaróni és a mini értékmegörzõ a legfontosabb?!

Szekszárdi Miklós